Follow

esmaspäev, 27. aprill 2009

Auraja värvid meie ümber...


Sel nädalavahetusel oli mul au tutvuda kahe väga Armsa ja väga Puhta neiuga.
Üks neist ütles mulle, mis värvi on energia minu ümber. Sellest ka see teema siin...

On võimalused minna ja pildistada aurafotosid jnejne. Kuid kui sa tead, mis värvi sa hetkel oled aga ei tea selle tooni tähendust, siis seilasin veidi võrkudes ja leidsin sellised andmed:



VAIM JA MÕTE

On oluline märkida, et kõigi aurades sisalduvad kõik värvused – meil on võimalik olla just see, kelle oleku valime. Meid kui inimolendeid vormib just see, millisena end tunneme, milliseid „värve“ me teistele oma mõtete ja tegevuse kaudu näitame.

Indigosinine
Indigosinine on inimese füüsilise, mentaalse ja emotsionaalse tasandi tervikuks liitmise värv. See kiirgus on väga eriline, omades tugevaid sidemeid füüsilises kehas asuva käbinäärmega.

Kui auras on näha indigosinist, viitab see sageli inimese mõtete siirusele ja isetusele. See hõlbustab eraldatust ja peent vaimsust, annab väga kõrge motivatsiooni ja on tõenduseks, et füüsilise loomuse areng ja ühtekuuluvus hinge ning vaimuga on jõudnud teatud tasandile. Indigosinine kiirgus ühendab teadvuse ja alateadvuse aspekte.

Inimesed, kelle auras ja chakrates on suur hulk indigosinist kiirgust on tavaliselt väga mõjukad, saavutades selle lihtsalt oma kohalolekuga. Nad ei pea enesetõestuseks tegema palju sõnu ja nende karisma on suur. Indigosinine on inimeses suhteliselt harvaesinev värv.

Sel puhul on tavaline, et ilma mingi nähtava tõenduse või füüsilise avaldumisvormita evib inimene sügavat sisekaemust.

Olen seda kiirgust näinud hiljuti ohtras koguses imekauni noore halastajaõe auras, kes tuli haiglas toime äärmiselt raske olukorraga, ilmutades suurt tarkust ja oskusi.

Lilla
Ka see värvus on kõikides heledusastmetes seotud kõrge spirituaalsusega. Sageli, kuigi mitte alati, käib see kaasas selgeltnägemisvõimega, mis on tavaliselt allutatud kõrgematele vajadustele, mitte lihtsalt kehalisel tasandil kasutamisele.

Lilla annab inimesele ühtsustunde kõige elavaga, kõrgema teadvusega kontaktis oleku tunde ning palvetamisvajaduse, mis avaldub sügavamalt kui ainult mõtisklustes viibimine. Tavaliselt on selle värvuse kandjal äärmiselt peen intuitsioon ( mitte sensitiivsus, mis on madalama organiseeritusega).

Eredad lillad toonid pole auras nii levinud, nagu arvatakse. Tavaliselt muudab sinine need tumedaks, näidates ülitundlikkust ja kalduvust depressiivsusele. Ploomililla võib iseloomustada teatud liiki neurootilist psühhopaati, kes on negatiivne ja ebakindel ning keda tuleb kohelda „kinnastatud kätega“.

Tõeliselt ere lilla toob esile kõrgemad sagedused ning iseloomujooned, olles ühenduses kujutlusvõimega – eriti juhul, kui sellega kaasneb eresinine ja türkiisikarva kiirgus

Purpurpunane
Selle värvi leidmine on enamikus aurades ja chakrates küllaltki lihtne. See näitab psüühilisi võimeid ja meediaannet. Purpur iseloomustab üsna hästi kaastundlikku ja sensitiivset inimest selle kõige paremas tähenduses. Halvimal juhul kaldub see andma võimuiha ning tugevat individualismi. Purpurpunast on sageli näha isekate, agressiivsete inimeste auras, kus see üha tugevama värvina paikneb aura tipus.

See värv ei pruugi tingimata näidata kõrgeid hingelisi väärtusi ega avarat mõistmistasandit, kuigi paljusid seda värvi kandvaid selgeltnägijaid asutavad ja usaldavad nende jüngreid liigselt. Purpurpunane on tavaliselt näha meediumi auras, eriti nende, kes kalduvad teatraalsusele ning püüavad saavutada edu ja kuulsust.

Ametüstlilla
Kord nägin kena naist dr Rudolf Steinerist loengut pidamas. Ta oli silmanähtavalt inspireeritud ja minu meelest oli tema jutt nii informatiivne kui ka liigutav. Kui ta kõneles, olin ma hämmingus uskumatult vibreerivast, läbipaistvast ametüstikarva violetsest helendusest, mis kumas ta pea ümber. Võin seda veel praegu selgelt vaimusilmas näha. See oli hingematvalt kaunis. Naine oli tõepoolest vana ja väga tark hing.

Viisteist aastat tagasi oleks öeldud, et puhas violette esineb aurades üsna harva, kuid nüüd tean, et selle esinemissagedus üha suureneb. Tundub, nagu saavutaks praegusajal üha enam inimesi violetse kiirguse tasandi, mis iseloomustab äärmiselt erilist olendit või inimeses ilmnevaid omadusi.

See värv iseloomustab religioosseid inimesi, mõtisklejaid ja kõrget vaimsust. Ametüst värv aitab meil olla teadlik kõrgematest eksistentsitasanditest, mis meid hinge ning spirituaalse minaga ühendavad ning sealt edasi lähevad. Peaaegu alati näitab aura tipu ümber paiknev ( nagu ka teised purpursed ja lillad toonid) kiirgus, et tegemist on vana hingega, kes on selleks eluks tagasi maa peale tulnud, et teenida ja õpetada teisi ning kes võib kergesti oodata taassündide viimast osa, mis lubab tal leida oma tõelise eesmärgi.

Vanade hindude puhul on tavaliseks nähtuseks nn deja vu, mis neid mõnikord tabab: hetketi tunneb inimene äkilist eraldatust, tundes ära ja teades mõnd kohta või asja, mis justnagu korduks. Tunne „ma olen seda juba näinud – kui ma pole siin kunagi viibinud!“ Mõnikord ilmneb deja vu sügavama ja tähendusrikkamana, ühendades meid eelnevate taassündidega maal: tundmatus kohas, linnas või asukohas viibides tundub see siiski olevat kummalisel kombel tuttav. See võib meile ka meenutada kogetud ja nähtud tulevikuvisioone.

Ametüstikarva violeti kõik nüansid iseloomustavad suurepäraselt olendit, tõelist vaimset juhti või õpetajat, kelle auras on see värv selgest näha. Kui on tegemist avatar'iga, domineerib violeti üle kuldne helendus.

Kuulsate inimeste auramuster võib olla üllatavalt „tavaline“, välja arvatud kollane kiirgus, ka purpurpunane, kuna neil inimestel on tugevalt arenenud ambitsioonikus, mis mõnikord võib küündida julmuseni.

IDEED, IDEAALID JA INTUITSIOON

Sinine
Kuigi intuitsiooni väljendavad paljud eri värvi valguskiired ( lilla, roheline, hõbedane), on see kindlas ühenduses sinist tooni kiirtega, eriti helesinise ja türkiisikarva kiirgusega. Täpselt nii, nagu lilla kiirguse kõrgeim aspekt stimuleerib käbinäärme abil kujutlusvõimet ja spirituaalsust, on sinise kiirguse ülesanne suunata ideed intuitiivsesse teadvusesse, kus moodustuvad kujutluspildid, kaasates enam praktilisema suunitlusega kollased kiirgused.

Sinised inimesed, kelle auras esineb kirgassiniseid toone, on meie ajastu idealistid, kes püüdlevad kõrgema poole ja on ühel või teisel viisil pühendunud: hoolitsevad ja õpetavad mehed ja naised. Sinine kiirgus on äärmiselt loov. Kui meie teadvus on „avatud“ olekus, oleme me loomejõu tipul ning väga vastuvõtlikud ideedele, mis meisse nõrguvad. Mõnda neist suudame mõista, tavaliselt visuaalsel kujul, teised puudutavad meid peenema energiana, andes inspiratsiooni ja täites meid optimismiga. Helesinine kiirgus iseloomustab ka sündinud optimiste, kes usuvad, et asjad liiguvad alati paremuse poole – „midagi head on tulemas“.

Sinine värv on ühenduses ka kõrvade ja kõriga ning seostub tihedalt heli ja kommunikatsiooniga. Sageli esineb rohkesti sinist muusikute, meediatöötajate, ajakirjanike auras, kes on lisaks verbaalsele kõnele omavahel ühenduses ka „ mentaalse dialoogi“ kaudu.

Hele lillakassinine
See on suursugune värvitoon, mis kannab edasi kõrget spirituaalsust ning seostub väga kõrgete vaimsete püüetega isikuga, kes otsib igavest tõde. Seda tõeliste pühakute ja jumalikult kaaskodanike teenimisele pühendunud inimeste värvi esines näiteks ema Teresa auras. Koos ametüstikarva violetsega annab see jõulise isiksuse, kes võib positiivses suunas mõjutada paljude elusid. Lisaks tuntud elavatele pühakutele olen seda värvi näinud ka mõne tavalise ja alandliku inimese auras, kes kasutavad oma mõju palju peenemal viisil. See on suhteliselt haruldane värv.
Türkiissinine
Harukordselt loova, sageli äärmiselt kõrgelt arenenud tajuga ning väga idealistlike inimeste auras esinev värv. Need isikud on suhteliselt kergesti haavatavad ning altid pettumustele, kuna kipuvad teisi pjedestaalile asetama. Tavaliselt on need hinged väga sensitiivsed ning võivad olla äärmiselt lojaalsed, nende südametunnistus on üsna häälekas.

Türkiissinist värvi auras kandvad inimesed on üldse hea vaatlusoskuse ja tajuga ning langetavad otsuseid suhteliselt kiiresti. Elavhõbedasarnane kiirgus iseloomustab tihti neid, kes eelistavad elada kiiret elu ning saada arvukalt kogemusi ning kellele ei meeldi takerduda pisiasjadesse.

Taevasinine
Nagu türkiissinine, on ka taevasinine idealismi paljastav kiirgus, väga intuitiivne, esinedes sageli õpetajate ning müstilise elukäsitlusega inimeste auras. ( omane William Blake'i sugustele poeetidele). Need inimesed on sageli innukad ning neil on võime teisi, mõnikord ka iseennast, rahustada.

See kiirgus annab avatuse ideedele. Kunstnikud, kirjanikud ja muusikud on mõnikord mures ideede puudumise pärast. See pole kunagi nii. Meis kõigis on pidevalt liikvel hulk ideid, kuid mõnikord tõrjub intellekt need kõrvale ja see võib põhjustada ideede nappuse, kuigi võiksime neid kogeda kogu aeg. Tavaliselt hõljuvad ideed nagu pisarad läbi taevasinise värvi, oodates võimalust paiskuda selgete mõtetena meie teadvusse.

Üldiselt on selle kiirguse mõju ausus, hoolivus ja head vokaalsed omadused (lauluhääl). Taevasinine on hea kiirgus enesedistsipliini arendamiseks ja nendele, kes teise eest paluvad, eriti tervise eest palujatele.
Kuninglik sinine ja keskmised sinised toonid; tume sinakasmust
Kuninglik sinine ja teised keskmised sinised toonid iseloomustavad sageli religioosse ellusuhtumisega inimest, kellele meeldib jagada oma spirituaalset maailma üsna selgelt defineeritud struktuuridesse ja mudelitesse. Esoteerilises terminoloogias on see valge maagi kiirgus, kelles on armastus ja teatav rituaalne eelhäälestus. Idas tuntakse niisuguseid inimesi Siddhidena. Ükskord täheldasin niisugust kiirgust katoliku preestri juures, kes, nagu teda hästi tundvalt katoliku kiriku liikmelt kuulsin, oli harras usumees, pühendades palju aega ja tähelepanu kiriklikele rituaalidele.

Sellegipoolest võivad suured ja tugevalt formeerunud keskmiste siniste toonidega alad ning nende tumedamad kaaslased, sinakasmustad kiired, viidata üsna otsetähenduslikult „ sinisele inimesele“ ( ingl k „blue“ tähendab nii sinist kui kurba ), ülekoormatud ja depressiivsele, liiga staatilisele vaimulaadile, mis võib piirneda inertsusega. On huvitav märkida, kuivõrd sageli on töö ja karjäär kaotanud inimeste auras tumesiniseid toone: sageli on neil inimestel küll piisavalt ideid, kui esmane sokk möödub, kuid nad võivad siiski muutuda järjest enam tavapäraseks, inertseks ja võimetuks midagi muutma ( nad küll räägivad muutustest, kuid ei tegutse) . Niisugusel juhul võib olla selgelt näha heledamat sinist, milles kulgevad pikad sinakasmustad jooned: inimese ideed on vangistatud raskemeelsusse ja negatiivsusse. Samuti nagu lillade toonide puhul võib loova mõtlemise võime suunata sinise kiirguse destruktiivsetesse kanalitesse, kui mõtlemist peaksid kammitsema negatiivsed emotsioonid ja hirm. Sinises ilmnev mõtisklemise vajadus võib viia liigse eraldatuse ja melanhooliani, mis muudab tumesinise veelgi tumedamaks.

Huvi maagia vastu märksa isekamatel põhjustel, mõttetu iidolite kummardamine, fanatism ja kalduvus kitsarinnalisusele on ühenduses just sinise värvi tumedama osaga. Spirituaalsest või esoteerilisest vaatepunktist kujundab see auras pidevalt selgesti näha olev kiirgus inimese, kellele meeldivad „tõestused“, käegakatsutavad imed ja spirituaalsed fenomenid – vaimse maailma olemasolu „tõendused“. See on madala sagedusega ja depressiivne võnkumine, mida õnneks ei leidu aurades kuigi sageli.

KASVAMINE JA TASAKAAL

Roheline
Rohelise värvi hiilgus ja selle kõikide nüansside tõlgendusvõimalused on äärmiselt suured. Psühholoogilised eksperimendid, mille kestel inimene eraldati rohelistest toonidest, kutsusid esile tugevaid neuroose ja letargiat. See värv on kasvamise, tasakaalu ja muutuste sünonüüm ning ma olen alati eriti huvitatud, kui näen auraväljas domineerivaid smaragdrohelisi võnkeid – need räägivad mulle, et see inimene on suure tõenäosusega jõudnud arengutasandile, kus läheb vaja palju kohanemisvõimet, võimalik, et temas toimuvad sügavad silmnähtavad muutused.

Heledam roheline näitab suuremeelsust ja lahkust ning suurt sisemist rikkust, mis ei pea ilmtingimata seostuma materiaalse rikkusega. Pigem iseloomustab see inimesi, kes tunnevad end elus mugavalt ja kindlalt.

Kollane ja õunaroheline
Need värvid näitavad üldiselt tasakaalukat ja väga loomingulist isikut või omadusi, sageli kaasneb intuitiivusus selle sõna parimas tähenduses. Need inimesed on suure südamega ja omavad tõelist elutunnetust, positiivset suhtumist kõigesse koos peenenenud ja armastava emotsionaalse maailmaga, mis toob kaasa ülevad emotsioonid.

Kui auras on palju kollakasrohelist, kohtame filosoofilist teadvust, mis tavaliselt on kohanemisvõimeline ja suudab näha asjade mõlemat poolt. Kui kollakasrohelisele lisandub kohati virsikuvärvi roosakas varjund, on meil tegemist suurepärase rahusobitajaga, parima saadikuga, keda iial leida võime. Tundsin ühte vanemõpetajat, kelle auras oli pisut neid toone ja keda austasid –armastasid nii õpilased kui ka teised õpetajad ja lapsevanemad. Ta suutis näha ja mõista mõlemat vaidlevat poolt ja tajus alati, et kusagil peab olema lahendus. Ma ei suuda meenutada, et ta oleks eales kellegi suhtes vastumeelsust üles näidanud, kaasa arvatud kõige keerukamad ja raskesti käsitletavad isikud. Neil, kellel kõrgemates kehades võngub see imekaunis sagedus, tulvab südamest püsivat rõõmu.

Smaragdroheline
Smaragdid on arvatavasti kõige tuntumad rohelise kiirguse allikad. Ka auras näitab smaragdroheline eelkõige kohanemisvõime olemasolu: mida heledam värv, seda paindlikuma inimesega on tegemist. Koos türkiissinise ja helesinisega näitav see aga avatust ja ausust.

Hele smaragdroheline näitab indiviidi mentaalset ja emotsionaalset tasakaalukust ja vaimset kasvu, samuti vitaalsust, mis käib käsikäes noorusliku avastamisõhinaga, uute oskuste omandamise soovi ja üldse arenguga.

See värv on omane optimistidele, kes otsivad teistes inimestes ja elus head, lähevad kaasa muutustega ja kasutavad avanevaid võimalusi positiivselt, selle asemel et otsida lahendamatuid probleeme. Heleda smaragdrohelise tooniga inimeste südames on alati ruumi tõelisele armastusele, mis ei oota vastuteeneid.

Kui kiirgus on tumedam, keskmise tugevusega smaragdroheline, nähtub selles ikka veel kasvupotentsiaali ja teatud valmisolek muutusteks ning eluvooluga nurisemata kaasaminekuks – ka siin kohtame rikast sisemaailma. See on ka mentaalset elujõudu sümboliseeriv värv. Kui toon on liiga tume, võib see viidata kiirustamisekalduvusele ja liigsele impulsiivsusele ( kuigi positiivsete eesmärkide nimel), mõnikord aga üliemotsionaalsusele. Printsess Diana surmajärgsel hommikul oli see eriti selgelt nähtav, kui ehedas südamevalus ning leinas tekkis peaaegu ebameeldivalt tugev kõrgete emotsionaalsete laengute vabanemine. Auras võib see värvus olla ohtlik koos tumedamate siniste toonidega, viidates sallimatusele nende vastu, kelle arvamus ei lange indiviidi omaga kokku või takerdub mingisse ideesse liigse innukuse või kirega.

Oliiviroheline
Kui auras esinevad oliivirohelised toonid (ja neid on meil kõigil, ma pole veel kohanud täiesti ilma oliivitoonideta aurat), puudutab see mõnda meie nõrka külge, emotsionaalset haavatavust ning näitab kalduvust jonnakusele ning lapsikult jämedale käitumisele. Oliivitoonid tähendavad ka heldemeelsuse puudumist ja õelust. Sügav oliiviroheline, mis tundub kohati peaaegu must, on tõepoolest kadeduse roheline ning pulseerib eriti elavalt siis, kui aura omanik püüab olla valelik. See värv esineb väga sageli paranoialise käitumise paljude avaldumisvormide puhul. Üllataval kombel pole see aga (kuigi paljud võivad nii arvata) üldiselt aktiivne nii suures kui väikeses mastaabis tegutsevate poliitikute puhul, kuna madalaimad rohelise toone võib seostada manipulatsiooni ja emotsionaalse energiaga (Hitler kasutas seda laastavatel eesmärkidel). Manipuleerida armastavad inimesed nõuavad, et kõik teised muutuksid nende soovide järgi, kui ei soovi muutusi iseendas. Seega on oliivirohelised toonid helerohelistele vastupidise tähendusega.

SELGE TEADVUS JA INTELLEKT
Kollane
Hiljuti andsin mitu järjestikust konsultatsiooni Saksamaal ning mind külastas küllaltki tunnustatud naispsühholoog. Ta on spetsialiseerunud inimestele, kes täiskasvanuna püüavad jälile jõuda varasemates eludes kogetud füüsilisele, mentaalsele või emotsionaalsele vägivallale, mida nende kallal oli tarvitatud. Naise reputatsioon oli kõrge ja ta oli kogenud ning oskuslik. Seepärast polnud mulle üllatuseks näha ta auras kahte helekollast, suhteliselt laiaulatuslikku kiirgusala: hele, kullakasvalge kollane ja kahvatu nurmenukutoon väljendasid aruka ja arenenud intellekti peent potentsiaali. Kullakasvalge toon esineb auras küllaltki harva ning nii ulatuslikult nagu Maria auras, oled seda näinud ainult haruharva. Marial on kõrge inimtüübi spirituaalne teadvus, mis töötab käsikäes intuitsiooniga. Et see võimalik oleks, peab indiviid olema loonud sügava sideme oma hingega ning liikuma edasi valgustatuse suunas. Kui auras on näha ka kuldne kiirgus, siis oleme silmitsi kellegi tõepoolest väga erilisega.

Kollakasvalgega segatud kahvatu nurmenukukollane Maria auras andis talle selge ja erksa intellekti, mis oli suuresti ebaisekas ja tulvil teadmist, annet ja võimekust.

Kollane on intellekti värv ning seda esineb sageli teadlastel, matemaatikutel, raamatupidajatel ja neil, kelle mõtlemine on analüütiline ning kes armastavad uurida teoreetilisi probleeme. Keskmised kollased toonid näitavad eriti ilmekalt selget analüütiliste mõtlemise võimet ning oskust mõelda loogiliselt. Inimestel, kes on arvutamises tugevad ning kes loovad oma elemendis struktuure ja teooriad, on pead ümbritsevas auras teatud kogus ühtlast ja selget keskmiselt kollast tooni. Kollase üleküllus võib anda liiga loogilise meelelaadi, mis ei suuda uskuda ühtki matemaatika abil tõestamatut asja: need inimesed vajavad kõige lahendamiseks mõnd teoreemi ning kalduvad olema hingeliselt ahtrad.

Niisugused „kuivikud“ võivad mõnikord auras kanda sügavat oranžikaskollast, mis viitab intellektuaalsele snobismile, isegi ülbusele. Palju meie kultuurist ja teadusest on närvutatud selle kiirguse liiga rohke esinemise ning intuitiivsemate kaaslaste – siniste kiirte – puudumise tõttu. Selle tulemusena elame me paljuski pigem vasaku ajupoolkeraga mõtlevas maailmas, mida juhib sügavkollane; loov mõtlemine on veel küllalt harv nähtus ja uued ideed pannakse sageli põlu alla, kuigi hiljem tõestavad need end igati kasulike ja elujõulisena.

Liiga palju kollast annab üliintellektuaalse olendi, kes kipub omaenda mentaalset ülekaalu isekalt kasutama. Tehnokraat teab, et auto on kena tehnikasaavutus, kuid kui koostöö intuitsiooniga on puudulik, ei suuda ta ette näha autost tulenevat keskkonna saastamist ning üldist tervise halvenemist, mida autode liigne kasutamine inimkonnale toob.

Mõned inimesed kannatavad sügavkollase värvi puudulikkuse all ning neil on probleeme „ideede maa peal“ hoidmise ning reaalselt kasutatavaks muutumisega. Kollane on ideede teokstegemise värv. Tasakaalustatud psüühe toetub heale vastastikusele koostööle inspiratsioonist ammutatud ideede ja kujutelmade, siniste ja violetsete toonide ning ideede rakendamist ja praktilist külge hõlmava kollase vahel.

Vahetevahel on kollasel värvil kõrbenud toon, kas siis pinnal esinevate üksikute täppide või kiirguse ümber oleva servana. See näitab inimese ülbust ja hoolimatust ning omaenda plaanide ja soovide eelistamist – isekas tüüp, kes tahab teisi inimesi kontrolli all hoida ja nendega manipuleerida. Tugevasti oranžiga segunenud kollane võib iseloomustada kõige talumatumat inimtüüpi, kes purustab kõik oma teel, et oma arvamus maksma panna. Sageli on niisugused inimesed psühhohuligaanid.

Veidi positiivsema poole pealt vaadatuna on kollane hea selgeks mõtlemiseks ja meditatsiooniks ning tuleb kasuks, kui seda kinnisilmi visualiseerida enne teste ja eksameid, kus on vaja kasutada mälu. Siin võib leida seose rahvakombega, mille kohaselt pantvangide ja vanglas viibijate meelespidamiseks seotakse ümber vana tammepuu kollased lindid.

FÜÜSILISED, MATERIAALSED JA MUUD ASPEKTID


Kinaverpunane
Kinaverpunase tasakaalustatud esinemine auras näitab, et tegemist on hästi tasakaalustatud ja kahe jalaga maa peal seisva inimesega, kelle on hea kehaline vastupidavus. Koos oranži kiirgusega ilmutab see seksuaalset erutust, liigne oranžikogus annab teada üliseksuaalsusest, liiderlikkusele kalduvast inimesest. See on uuesti Maa peale sündimise soov ja selle võnked, mis meie füüsilised kehad uuesti sündima saadab. Hea ja usaldusväärne selgeltnägija võiks aura põhjal üsna hõlpsast teha elu ja surma otsuseid, sest kui inimene enam selles taaskehastusest jätkata ei soovi, on see üsna selgelt näha, vaatamata meie pingutustele teda siin iga hinna eest kinni hoida ( sageli küsitava väärtusega meditsiinitehnoloogia abil). Kui kinaverpunane kiirgus on kadunud, ei hoia enam miski seda olendit Maa peal kinni.

Sügavpunane

Sügavpunased toonid esinevad sageli alles kujunemisjärgus noorte inimeste auras, olles saatjaks füüsilisele kasvamisele, mis on tõtt-öelda päris stressirohke. Eriti murdeeas, kui noorukid sõna otseses mõttes puhkevad nagu kevadlilled. Punased, purpuri poole kalduvad toonid iseloomustavad seda liiki kasvu ja samuti meelsust, mis kaasneb noorukiea ja nooruslikkuse ulja ning entusiastliku hoiakuga.
Mõnikord on punases musti jooni, andes kokku mustjaspunase. Kuigi niisugune tendents ilmneb aeg-ajalt igas auras, on see selgemini märgatav frustratsiooni ja viha ajal ning kepikujuliste moodustistena depressiooni ajal, eriti just kroonilise mentaalse kokkuvarisemise korral. Niisugune punane, eriti kui see kaldub muutuma lillakaks, näitab kirge ja sensuaalsust. Kui näha on palju kinaverpunast ja erksat oranži võib sel inimesel tekkida suuri intiimelu probleeme. Naine, keda hiljuti kohtasin, oli äärmiselt lootusetus meeleolus võimetu kontrollima oma seksuaalset nälga: aura värvid kinnistasid seda tõika täielikult.
Niisugune punane energia koos oranžiga transformeeritakse mõningal määral südame- ja kõrichakra kaudu, mis võimaldab meil olla kõrgel mentaalsel tasandil loovamad ning kanda hoolt, et meie partnerlussuhted rajatakse võimalikult palju armastusele ja hoolivusele, mitte aga kirele. See on ka tsölibaadi tegelik põhjus – vajadus sublimeerida füüsilist energiat ja kasutada seda kõrgemate spirituaalsete kogemuste saamiseks.

Roosa
Roosa annab märku võimsast ja tähendusrikkast sublimatsioonist, mis on meie sees juba aset leidnud. Isiklike soovide punane tõuseb läbi südamechakra, nii muutume vähem isekaks ja hakkame teistest rohkem hoolima. Roosa on tõelise ja eheda armastuse ning kiindumuse värv. See näitab meie soovi olla sublimeeritud armastusse ja osadusse, olla tundeerk ja teha kõik võimalik, et neile rõõmu valmistada ja nende elu paremaks muuta.

Kui roosa varjund muutub liiga intensiivseks, hakkab selle mõju vähenema. Rohkesti roosat värvi võib anda kenasti inimesi, kuid nad on sageli passiivsevõitu, ehkki kaastundlikud. Väga roosad inimesed võivad su kurbust jagada, kui aga asi läheb tegudeni, pole neis palju abi, eriti kui on vaja otsida lahendusi. Niisuguste hingede puhul on osavõtlikkus ja sellega kaasnev abivalmis kaastunne asendatud passiivse kahjutundega.

Oranž
Oranž kiirgus näitab sageli indiviidi füüsilise elujõu seisundit ja energiataset. See on keerukalt ühendatud punaste toimivate kiirtega, mis annavad meile füüsilist tervist. Punased toonid, eriti kinaverpunane, näitavad meie energiataseme tahtekindlust energia rakendamisel. Liiga palju tahet ja liiga vähe energiat viib kurnatuseni; liiga palju energiat, mis ei ole õigesti suunatud, viib selle hajumiseni, kombelõtvuse ja eesmärkide puuduseni, mis on nähtav noorte inimeste puhul. Just sellepärast ongi kontrolli all olevad harjutused, nagu jooga ja võitluskunstid nii olulised ja väärtuslikud: neis on kaks ülalkirjeldatud omadust tõhusalt ühendatud.

Tugev ja selge oranž räägib piisava füüsilise tervise olemasolust energiakehas. See näitab ka seksuaalset võimekust ja viitab jõulisele isiksusele. Kuid liigne kogus oranž võib meid muuta üliaktiivseks,

Selge ja puhas oranž on niisiis tähtis värv, mis annab jõudu ja energiat oma ambitsioonide rahuldamiseks, aitab olla aktiivne ja astuda samme ideede realiseerimiseks igapäevaelus.
Oranžikaspunane
Kui auras esineb oranžikaspunast, märkame indiviidi juures kalduvust üle reageerida, eriti juhul, kui auras nähtav oranž ala piirneb pruunikate servadega. Mäletan profijalgpallurit, kes oli osav ja andekas, kuid ei realiseerinud oma potentsiaali kunagi täies ulatuses. Tema oranž kiirgus oli kohati väga punane ja seda ümbritses sügav ookerjas värv, viitamas kontrollimatutele energiaplahvatustele ja emotsioonidele, mis ilmselgelt närvutavad nii karjääri kui ka isiklikku elu.

Kui oranžikaspunast on näha vanainimese auras, kelle elujõud on juba märkimisväärselt kahanenud, põhjustab see pidevat ängistusseisundit ja äärmist võimetust. Indiviidil, kes allub tervistavale seansile või kelle puhul on teatud kogus füüsilist tervendamist juba rakendatud, on aura vastavas piirkonnas selgelt näha oranži laike. Kui aga patoloogia on sügavam ning võib ka edaspidi muret põhjustada, on auras näha sügavpunaseid toone. Eriti raske olukorra puhul kaasnevad mustjaspruunid alad, mis tähendab, et haigusega tuleb nii tavameditsiini kui tervendamise abil kindlasti edasi tegeleda.

Pruun
Pruunid toonid näitavad üldiselt energiataseme ja elujõu langust, mõnikord ka valu, kuid sel juhul on need peamiselt koos mustade toonidega. Üldiselt võib öelda, et mida tumedam pruun, seda halvame on aura selle osa energeetiline seisund. Mudakarva rohekaspruun on kehva tervisega inimeste puhul tavaline, see võib tähendada patoloogilisi probleeme, kui aga värvusest on haaratud aura ülemine pool, võib tegemist olla ka mentaalsete probleemidega. Erk punakas – oranžikaspruun annab sageli märku, et raskel haiges koes toimub tervenemisprotsess.

Khakipruun
Olen sageli jälginud khakipruunide toonide olemasolu inimeste juures, keda on füüsiliselt ahistatud. Ka sel puhul esineb pruun värv tihedas seoses suurte mustade aladega. Kahvatu khakipruun on nähtav siis, kui keha koes on halvaloomuline kasvaja.

Kuldpruun
Kui indiviid on surres rahulik ja leebe, ilmub ta füüsilise keha ümber koos paljude teiste värvitoonidega ka teatud kuldpruun helendus, mis paikneb üsna kehapinna lähedal. Helkiv ja sädelev kiirgus annab märku, et inimene ei hoia oma maisest eksistentsist kramplikult kinni ja on rahulik vääriku väärikusega valmis edasi liikuma.

Must
Arvan, et on oluline märkida: must värv esineb peaaegu igas auras. Me saame teiste juures näha ainult seda, mis on osa meie isiklikust kogemust. Must iseloomustab enamasti meie elu madalseisu, musti päevi (ja neid tuleb aeg-ajalt kõigil ette) .


KÕRGEMAD TASANDID

Teistest värvitoonidest, mis kajastuvad meie aura spektris, tuleb mainida kuldset ja hõbedast. Kulla- ja hõbedakarva kiirgused on tavaline ingellike olendite ümber, keda nägin lapsena missal (ja näen veel praegugi) ning sageli esineb neid väikeses koguses ka inimeste auras.
Kuldne
Üldiselt tähendab kuldse kiirguse olemasolu tarkust ning suurtel hingedel on seda auras päris palju. Tõelisel pühendunud, kes on oma füüsilise loomuse võitnud ja keda mina või sina võiksime kirjeldada täiuslikuna, peaks olema kullakasvalge auraväli. See näitab, et need indiviidid on läbinud äärmusliku protsessi ning muutnud kõik alamate tasandite värvid säravaks kuldseks valguseks.

Jeesusel Kristusel oleks pidanud olema just niisugune aura, samuti ka Buddhal ja teistel kõrgematel hingedel. Kui auras esineb kuldset värvi, näitab see, et inimesel oli hiljaaegu või seisab ees oluline elumuutus ning tal on tarkust see õigesti läbi töötada. Vanemaks saades tunneme sageli, et vajame enda ümber rohkem kulda – alateadlik igatsus selle järele, et teised näeksid meis aastatega kogunud elutarkust.

Hõbedane
Hõbe on imeilus. Ka see annab meile kindla sõnumi: hõbedane kiirgus iseloomustab kõrgemat intuitsiooni, sundides meid järgima oma võimsat sisekaemust ja alluma oma spirituaalse mina juhtimisele. Hõbedane võnkumine auras annab nii sisemist soovi kui ka julgust teoks teha see, mis on saatuse kujundamisel olulise väärtusega.

Hõbedane kiirgus ühendab meid Jumala armastusega ning tekitab järelikult soovi teha Jumala tahtmise järgi ning valida rada, mille käimiseks me olme siia sündinud. See põhjustab meie usu saatusesse ning teadmise, et peame intuitiivselt valima õige tee, ükskõik kui raske see ka ei tundu. Inglid kontakteeruvad meiega hõbedase energia kaudu ning aitavad leida oma rada, jälgides, kuidas me läbime teele tekkivad tähendusrikkaid kokkusattumusi (Carl Jung on defineerinud seda kui sünkroonsust).

Paul Lambillioni raamatust
"Aurad ja värvid"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tänan tagasiside eest!