Follow

neljapäev, 9. aprill 2009

Eraraamatukogu tuuseldamiseks...

On üks väga hea lehekülg, kus aegajalt lugemisvaraga tutvumas käin...
Loodan, et Raul ei pahanda, et teda siin niimoodi üles riputan. Sest nagu mina olen aru saanud, see leht ongi selleks, et rahvast harida.
Et huvi äratada, toon mõned katkendid minu lemmikutest.

"Kogu loodav, kõik olemasolev füüsilises maailmas on selle tulemus, et avaldumatu on muundamas ennast avaldunuks. Kõik, mida näeme, on pärit tundmatust. Meie füüsiline keha, füüsiline universum – ükskõik mis, s.o. kõik see, mida suudame tajuda oma meelte kaudu – on avaldunuks, tuntuks ja nähtavaks muundunud avaldumatu, tundmatu ja nähtamatu.
Füüsiline universum pole midagi muud kui Mina, kes kummardub Iseendas tagasi, et kogeda Ennast vaimuna, meelena ja füüsilise mateeriana. Või teiste sõnadega, kõik loomisprotsessid on protsess, mille kaudu Mina ehk jumalikkus väljendab Ennast. Liikumises olev teadvus väljendab ennast universumi objektidena igaveses elutantsus.
Kogu loomise allikaks on jumalikkus (ehk vaim); loomisprotsess on liikumises olev jumalikkus (ehk meel); ja loomise objekt on füüsiline universum (mis sisaldab endas füüsilise keha). Need tegelikkuse kolm osa – vaim, meel ja keha, ehk vaatleja, vaatlemisprotsess ja vaadeldav – on põhiolemuses üks ja seesama. Nad kõik tulevad ühest ja sellesamast kohast: puhta potentsiaalsuse väljast, mis on täiesti avaldumatu.
Universumi füüsilised seadused on tegelikult kogu see liikuva jumalikkuse ehk liikuva teadvuse protsess. Kui mõistame neid seadusi ja rakendame neid oma elus, siis saame luua kõike, mida tahame, sest needsamad seadused, mida kasutab loodus metsa või galaktika või tähe või inimkeha loomiseks, saavad kutsuda esile meiegi sügavaimate soovide täitumise."

Raamatust: Deepak Chopra "Edu seitse vaimset seadust"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Tänan tagasiside eest!